27 Mart 2009 Cuma

pencere sefası



ev çiçeği:
Bütün metro ve alt geçitlerin girişlerinde, sokak köşelerinde, minicik, özenle istiflenmiş, incecik iplerle bağlanmış küçük buketler halinde satılıyor. Şimdiye kadar hiç görmediğim türlü menekşeler, uzun saplı adlarını bilmediğim beyaz-sarı çiçekler... Bu mor menekşelerin altında kitap okuyan kızı bir dergiden kestim. Sokaklardaki çiçekler çoğaldıkça, ben eve gelip kendime konserve kutularından yeni bir "vazo" yapıyorum.





sokak çiçeği:
Baharın en güzel habercileri... Sokaklardaki ağaçların çoğu beyaza, pembeye, kırmızıya büründü. Bu kocaman çiçeklerden ibaret, hayatımda ilk kez gördüğüm bodur ağaçlar da kentin en büyük caddesini süslüyor. Tiflis'e ilk geldiğim zaman, mevsime aldanıp şehirde niye hiç çiçek(çi) yok diye sormuştum. Şimdi her köşede, her sokakta birdenbire beliren tomurcukları, tezgahlardaki adını bile bilmediğim çiçekleri gördükçe, sorumu hatırlayıp mahçup oluyorum.

6 yorum:

  1. Gamzee o okuyan kiz vazosunda duran cicek ne cicegiymis oyle? Tropik denizlerde homur homur yüzen buruk suratli balıklara benziyo :) Bu arada o neyin konservesiymis oyle uzerinde okuyan kiz fotosu falan!? Yoksa sen mi bezedin oyle? Sokaklar pürnakıl pembe falan pek güzel.. Buralar hâlâ çiçeksiz dostum, gidip gelirken pirtlamis domurlarda gozum, cok guzel olacaklar bu bahar yine :)

    YanıtlaSil
  2. Höö :) En ustteki yaziyi gormemisim yahu ben :) O nasi konserveymis dediydim zaten... Oy aman yorulmusum ondan herhalde...

    YanıtlaSil
  3. Şimdi yazıyı tekrar okurken, "alt geçitler" kısmına takıldım... bilin bakalım niye?

    Dün gece henüz hiçbir şey belli değilken, buradaki sandıkları da göndersek fark eder miydi gibi lüzumsuz hesaplar yapıyordum. Sabaha karşı, planları değiştirip "ben buraya mı yerleşsem, herkes de beş yıllığına yanıma gelse" diye düşünmeye başladım.
    Bir kentin belediye başkanının, o kenti terk etmeyi istetecek kadar "başarılı" olması ne güzel değil mi?

    Yaa, işte öyle...
    Buradaki bütün yaya geçitleri caddelerin altında... Yeri gelmişken söyleyeyim.

    YanıtlaSil
  4. oy bacıım bacııım...gittin mi büyücülere? bak bahar da gelmişken...

    YanıtlaSil
  5. şehre gamze gelmiş...

    YanıtlaSil