12 Şubat 2009 Perşembe

evimin kapısı...


Apartman boşlukları burada kimseye ait değil. Ne ışıklar yanıyor, ne temizleniyor... Kimbilir hangi zamanda yapılmış tadilatta sökülen kablolar, ortalıkta can çekişiyor. Bina kapısı olmayan kocaman bloglardaki, dışarıdan bir örnek görünen evlerin hepsi ayrı bir alemmiş dediklerine göre. Herkes kendi ihtiyacına ve bütçesine göre evinin içini tamamen yenilemiş. Hatta, binaların dışına doğru oda ekleyenler bile var.

İçi "süperlüks" dışı "neverland"...

Dolayısıyla komşuluk diye bir kavram da yok. Gelip gitmeyi, dostluk, ahbaplık etmeyi geçtim, yan dairede kim yaşıyor, ne yapıyor bilmiyorsun. Apartman merdivenlerinde karşılaşınca bile kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Uzun zamandır burada yaşayanlar, diyorlar ki bu halkın ortak alan diye bir mefhumu yok. "Dışarıyı" sevmiyor ve sahiplenmiyorlar. Bu algının yansımalarından birisi de, restoranlardaki yemek odaları. Birçok restoranda, grup olarak kapanıp, kimseyi görmeden ve görünmeden yiyip içilen odalar var. Belki bunun "içmeyi" çok sevmeleriyle de bir ilgisi vardır, kimbilir...

8 yorum:

  1. dışı seni içi beni yakar :)
    kasvetli, eski, küçük ama kullanışlı, sıcak bir ev. ayrıca ben hariç toplamda 3 yetişkin, bir de çocuk ya da cüce uyutabilecek yatak kapasitesi var.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl da benziyor Moskof'a, Piter'e. Tam tahmin ettiğim gibi. Bir de en kısa zamanda bir asansör fotoğrafı istiyorum ben. Sputnik gibi ateşlenen (tangır tungur, kat numaraları bir panelin üstüne keçeli kalemle yazılmış, silinmiş, sonra kurşun kalemle üzerinden geçilmiş, tahta kapılı iç kabin, dış kabinin içinde zingir zingir..dış kapıyı kapatacağım derken içerdeki kapıya sıkışıyorsunuz:)) lakin yüz yıl sonra da iş görecek denli sağlam, evladiyelik malzemeden yapılmışgillerden.
    Seviyoruz öyle,
    niyese?
    :)

    YanıtlaSil
  4. ...çünkü dış kapı, (hay allaam krize girdim hatırladıkça:)kanatları dışarı doğru açılan iç kapı kapandıktan sonra manuel kapatılılabiliyor bir tek. Kolu falan var. Ev kapısı gibi. İçeriyi yarı-kapattıktan sonra elinizi aralıktan azıcık uzatıp, dış kapının kanadını çekiştirmeniz gerekiyor:)))))

    YanıtlaSil
  5. yamıçkacığım bu blogun sayfaları niye siyah peki?

    YanıtlaSil
  6. olmuş mu handoşka? güya en fazla kullanım alanı olan şablonu seçtim. ama ruh daraltıcı olmuş galiba...
    bunu da beğenmeyen varsa değiştireyim :)

    YanıtlaSil
  7. yamıçka ha...yemek ismi gibi.bizim gürcülerden ölmezolanlara sormak lazım...vardır gürcücesi de.yamıçka.

    YanıtlaSil